Избелване на зъби с.. ягоди

  • May 31, 2018

Понякога няма нищо лошо в малко суета, стига да в здравословни граници. Именно такава рецепта ви оредлагам днес: избелване на зъбите с ягоди.

strawberries1

Какво ви е нужно?

Нужни са ви 2 по-дребни или 1 по-голяма ягода. Поставете в малък съд и размачкайте ягодите докато пуснат сок. Произхода на ягодите не е от голямо значение, защото киселината, която съдържат винаги е органична. Но ако имате достъп до домашни ягоди, можете да ни се похвалите и да ви позавиждаме благородно.

Как се прави?

Потапяте чистата си четка за зъби в ягодовият сок и внимателно нанасяте на зъбите. НЕ ЧЕТКАЙТЕ! Целта е само да намажете зъбите с ягодовият сок и да оставите да действа за 2-3 минути. След това трябва да изплакнете устата си с алкализиращ разтвор, например 1 ч.л. сода за хляб в 1 ч.ч. вода или разтвор на течен хлорофил. Тази стъпка е много важна, за да се преустанови действието на киселината и да не продължи деминерализирането на зъбният емайл повече от необходимото. Не мийте зъбите си поне 30 минути след процедурата.

Как действа?

Ягодите съдържат една от “меките” органични киселини - ябълчна киселина. По същество избелването на зъбите е деминерализация на повърхностният слой на емайла, което води до обновяването му. Разбира се за това е необходимо пълноценно хранене, което да набави нужните минерали - Калций и Фосфор.

Пет храни за по-здрави зъби
Как по естествен начин да се преборим с кариеса
Какво да ядем, за да имаме здрави зъби Част 1
Какво да ядем, за да имаме здрави зъби Част 2
Какви витамини и добавки да приемаме за здрави зъби?
За какво гладува тялото ви наистина?

Колко често?

Избелването с ягоди не е агресивно като другите (дори и натурални) методи, но отново не бива да се прави твърде дълго. Забележими резултати, без риск можете да постигнете ако всеки ден в рамките на две седмици правите описаната процедура.

За кого се препоръчва?

Всички хора, които имат здрави зъби и искат да озарят усмивката си за лятото. Хора, които следват реминерализиращ протокол за заздравяване на зъбите си.

За кого НЕ се препоръчва?

Хора, които имат чувствителни зъби от плодове, сладко, студено; хора, които имат кариеси и активни възпалителни процеси в устата.

В случай, че темата за избелването ви е интересна прочетете също тези статии: Бвзвредно избелване на зъби с активен въглен
Всичко, което трябва да знаете за избелването на зъби
Как избелването уврежда зъбите ви?