Как да заличим следите на времето

  • November 4, 2014

Кой не иска да спре времето и да се наслаждава на младостта си цял живот?! Но има ли човешкото тяло наистина тази способност? Да не остарява поне външно. Истината е, че външният вид е отражение на случващото се вътре в тялото и ако не се грижим за здравето си, то няма как да запазим младостта и красотата.

Признаците на остаряването са познати на всички - бръчки и петна, намалена еластичност на кожата; загуба на блясък в косата и промяна в цвета й; Накои хора започват да купуват скъпи кремове с екзотични и още по-скъпи съставки, подлагат се на болезнени процедури, но ефекта никога не е задоволителен. Защо? Защото красотата идва отвътре - навън и “замаскирането” на проблема не е решението.

В тази статия съм обобщила три лесни за изпълнение съвета за подобряване и подмладяване на кожата. Разбира се, не трябва да очаквате светкавични резултати, но с времето ще видите по-сияен, красив и млад облик в огледалото.
Антиейджинг

  1. Обърнете внимание на това, което слагате върху кожата си. Човешката кожа има висока абсорбционна способност, което означава че всичко, което нанасяте върху нея ще попие и ще навлезе в подкожните слоеве. Най-лесно попиват всички мастни разтвори, а единственото вещество, което не се абсорбира е водата. Поради това трябва много внимателно да подбирате козметичните си продукти и процедури. Всякакви средства, които включват токсични химикали, консерванти, оцветители, парфюми могат да доведат до възпаление, обрив и преждевременно състаряване. Повече може да прочетете тук и тук Разбира се, изключително важно е да се поддържа кожата чиста, като същевременно се запазва естественото й кисело pH. Повече по темата очаквайте скоро.

  2. Храненето е изключително важно за външният вид на кожата ви. Както вече споменах, красотата и здравето идват отвътре. Затова отново голяма роля има храната, която даваме на тялото си. Ако е качествена, то ще успее да изгради добра и стабилна среда за процесите, които се случват в него. Кои са обаче храните, които оказват пряко влияние върху външният ни вид?
    • Пробиотици - те благоприятстват растежа на полезни микроорганизми в храносмилателната система, които предпазват от възпалителни процеси. Възпалението в различни области на тялото е най-голямата причина за стареене на клетките, включително тези на кожата. Пробиотици можете да си набавите с хранителни добавки или с естествено ферментирали храни.

    • Колагенът набира все повече популярност като натурален продукт за здрава и млада кожа. И това не е случайно, защото колагенът е нужен за производството на млади и здрави клетки, като от наличието му зависи еластичността, мекотата и гладкостта на кожата. Често можете да срещнете козметични продукти с колаген, но не се заблуждавайте, че ще имат ефект. Молекулата на колагена е твърде голяма, за да мине през кожата. За най-добри резултати приемайте с храната си или с хранителни добавки.

    • Цвеклото и другите кореноплодни зеленчуци са богати на витамини от групата В; чесънът съдържа витамин С и естествени съставки, които намаляват възпалението и унищожават болестотворните микроорганизми; авокадото и ядките са източници на много витамини, минерали и растителни мазнини, които са полезни за кожата.

    • Избягвайте захарта и редуцирайте приема на фруктоза и зърнени храни. Крайни продукти при преработката им са токсичните за тялото AGЕ(advanced glycation end products). Те пречат на организма да се бори с външните токсини и се смятат за една от основните причини за стареене на клетките (т.нар. свободни радикали). Някои автори като Dr. Nicholas Perricone (автор на The Perricone Prescription и The Wrinkle Cure) споменават и за ролята на кафето като средство, което намалява хидратацията и еластичността на кожата и съветват за неговата умерена или минимална консумация.

  3. Регулирайте хормоните. Стареенето има пряка връзка с нивата на кортизола в тялото(хормонът на стреса). Ако имате някой от следните симптоми: отпадналост, тревожност, усещане за загуба на контрол в ежедневни ситуации, проблеми със съня, натрупване на мазнини в областта около корема, задъхване без физическо натоварване, стомашно неразположение, постоянно усещане за напрегнатост, то има вероятност да имате повишен кортизол. Той може да се превърне в пряка или косвена причина за стареене на клетките и не трябва да подценявате проблема. Потърсете начини за справяне със стреса тук.

Моето хранене за млада и здрава кожа, коса и нокти

  • Всеки ден пия много вода
  • Приемам колаген като хранителна добавка и като храна под формата на костен бульон
  • Често включвам в храненето си авокадо, кокосови продукти и боровинки. Като козметичен продукт използвам само кокосово или арганово масло, а за измиване най-често само филтрирана вода или използвам чист сапун (castile soap).

Висококачественият колаген на NeoCell можете да купите с 5% отстъпка с код N1116CX